Nu erbjuder Maskin och Mekan även Mättekniska tjänster

Först och främst vill vi hälsa vår nya kollega Ola Adriansson välkomen till vårt team på Maskin och Mekan. Ola började hos oss vid årsskiftet och har en bred kunskap inom mätteknik och entreprenad. 

Ola kan ta sig an diverse mätuppdrag. Han löser inmätningar och utsättningar i produktion, tar fram terrängmodeller och maskinstyrningsfiler i 2D och 3D. Han gör beräkningar av jord och bergmängder och utför även drönarskanning. 

 Kontakta oss om du vill veta mer om våra mättjänster! 

”Största” nyheten

Strax innan semestern anlände vår största grävmaskin, en Volvo EC750E.

Med en vikt på ca 80 ton, räckvidd på 11m, ett grävdjup på 7m och en lyft kapacitet på ca 30 ton. Grävmaskinen har en grävskopa på 5 m3. Lastning av en dumper i storleken A40 tar runt 1 min.

En grävmaskin som är till för stora arbeten, där det gäller att gräva med en större kapacitet. Grävmaskinen kommer till en början vara placerad på Växjös nya industriområde Nylanda
som är under exploatering. Ett område där vårt systerbolag Hovs Mark & Maskin tillsammans med Växjö Kommun utvecklar verksamhetsmark.

Mer information om Nylanda hittar ni under Hovs Mark och Maskin.

Maskin & Mekan önskar en god fortsättning

Maskin och Mekan önskar er en god fortsättning!

År 2020 är ett speciellt år på många sätt…

John Deere familjen är fulltalig

Nu är hela familjen fulltalig och det är 8 John Deere traktorer som arbeta för fullt i Växjö med omnejd.  Storleken varierar från 6155R upp till 7r 330, alla från år 2020. Här pratar vi om produktivitet, precision och komfort i en lyckad kombination. Samtliga har mycket rymliga hytter med en låg ljudnivå som bidrar till en trivsam arbetsplats för alla olika arbetsmoment som utförs under en dag.

I 7R- serien sitter det Acitve Seat II inkl. proaktiv rörelsekompensation, massagefunktion, 65 graders sätesvridring och 3 fotstöd. Denna hyttgeneration spelar i en egen division. Ännu större, tystare och med ett antal lyxiga funktioner som är nya för branschen.

NYTT I MASKINPARKEN, Volvo EC300E Hybrid

Vi investerar kontinuerligt i nya maskiner för att möta framtiden.

Vårt senaste tillskott är en Volvo EC300E Hybrid som minskar koldioxidutsläppen med upp till 17 %, vilket gör den till ett förnuftigt val ur miljöhänseende.

Med unik hydralisk hybridteknik från Volvo utnyttjar grävmaskinen bomsänkningsrörelsen för att ladda ackumulatorerna. Energin som lagras används sedan hjälpmotorerna som driver motorsystemet. Resultatet är upp till 20 % högre bränsleeffektivitet.

Maskinen är även utrustad med High and Wide undervagn för lite mer krävande förhållande.

Martin Sjöberg - Årets företagare i Växjö kommun

Martin Sjöberg, vd för Hovs Mark och Maskin och systerföretaget Maskin och Mekan i Växjö AB, utsågs idag till Årets företagare i Växjö kommun 2020. Priset delades ut av Företagarna Växjö i samråd med Växjö kommun.

NYANSTÄLLNING

Conny Fransson har påbörjat sin anställning på Maskin & Mekan som maskinansvarig. Conny kommer ha ett övergripande ansvar för vår maskinpark.

Vi har flyttat klart och säljer nu vår fastighet på Uttervägen 1 - NORREMARK | VÄXJÖ

Fördelaktigt läge på norra industriområdet. Ca 1 300 kvm byggnad varav 1 000 kvm verkstad, lager, tvätt etc och 300 kvm kontorsdel. Tomtarea om 5576 kvm, allt i mycket gott skick.

Vid intresse kontakta:

Henrik Swahn på 0723-208902 alt henrik.swahn@maskinomekan.se

Verksamheten flyttar

Vecka 25 flyttar vi från vår nuvarande adress Uttervägen 1 till Högsbyvägen 5 i Räppe.

Där har vi sedan september månad 2019 uppfört en ny anläggning med ändamålsenliga lokaler till vår verksamhet.

I samband med flytten till de nya lokalerna så kommer vi ha fler tjänster att erbjuda marknaden.

Välkommen att kontakta oss eller ännu hellre besöka oss på plats!

Vi har byggt för att möte framtiden och ser fram emot nästa 25 år. 

Nya adress from 15 juni 2020: 

Högsbyvägen 5

352 74 Växjö

140 hektar ny verksamhetsmark på attraktivt läge vid Nylanda

Kommunfullmäktige tog idag beslut om att godkänna detaljplanen för Nylanda verksamhetsområde vid flygplatsen. Det innebär att Växjö snart har 140 hektar ny verksamhetsmark som täcker kommunens behov för många år framöver.

– Vi vill ge vårt näringsliv möjlighet att utvecklas och den möjligheten ger vi med Nylanda. Läget är bra, området är stort och detaljplanen är flexibel, berättar Henrik Swahn, projektledare Hovs Mark & Maskin

Lastbil för lite tuffare förhållande

Även om inte underlaget är det bästa så har vi även lastbilar som är lämpade för det.

På filmen visas våran 6-hjulsdrivna lastbil, som är byggd för att klara lite mer än en ”vanlig” lastbil.

Den tar sej bra fram i terrängen. Passar väldigt bra just denna vintern, då nederbörden kommer som regn och inte snö.

VÅRT NYA BYGGE

Lagom till jul så är byggnaden nästan helt tät. Väggarna och taket är på plats, grunden är helt gjuten och nästan alla portar på plats.

Efter nyårshelgen så börjar arbetet med inredning.

Bygget ligger bra till efter våran tidsplan och till sommaren så flyttar vi.

Högsbyvägen 5 kommer bli våran nya adress.

Det kommer bara inte vara våran nya anläggning som kommer firas, Maskin & Mekan i Växjö fira även 25 år 2020!

Vattentank

Under hösten investerade vi i en vattentank, Elmtank.

Det är en 13m3 tank som är utrustad med vattenkanon, spridarramp samt brandslang.

Användningsområdena är många. Tex bevattning av planer och vägar, brandbekämpning, tank för dricksvatten, påfyllning av pooler eller varför inte när isen till isbanan skall spolas.

Henrik Swahn har påbörjat sin anställning som Fastighetschef

Henrik Swahn har påbörjat sin anställning som Fastighetschef i Maskin & Mekan och Hovs Mark och Maskin. Henrik kommer att ansvara för förvaltning, utveckling och försäljning av de fastigheter som bolagen äger. Det största projektet som pågår just nu är utveckling av verksamhetsmark i Öjaby, Växjö.

Verksamheten växer och vi bygger nytt för att möte framtiden.

Verksamheten växer och vi bygger nytt för att möte framtiden. Till sommaren 2020 flyttar vi verksamheten från Uttervägen på Norremark till Högsbyvägen i Räppe där vi bygger 6500 kvm kall/varmlager, maskinhallar, tvätthallar med maskintvätt, kontor samt stor återvinningsgård för olika fraktioner.

Nya fordon

Vi har det senaste året sett en ökad efterfrågan på våra tjänster och för att möta detta har fordonsparken utökats och förnyats, ser mer under respektive flik under maskinparken. Exempelvis så har det under oktober levererats 5 nya Scania lastbilar samt 2 nya dumprar A30G.

Nyanställning

Ola Sivertsson har påbörjat sin anställning som specialist inom Maskinstyrning och fordonselektronik. Ola utför sina arbeten ute hos kund ifrån servicebilen alternativt i vår verkstad.

Ett väletablerat entreprenadföretag sedan 1995

Kontakt

Adress